Studentët e IKN fitojnë Kupën e Artë në Konkursin Ndërkombëtar të kuzhinës në Maqedoni, “GASTROMAK” 2016

Institutit Kulinar Neranxi mori pjese ne Konkrusin Nderkombetar “GASTROMAK 2016” te Shefave te Kuzhines dhe shkollave Profesionale te Kulinarise Boterore. Grupi i Studenteve te kuzhines kryesohej nga Profesor Masterchef Arjan Ceka i cili ishte dhe anetar i jurise prestigjoze me shefa kuzhine nga e gjithe bota. Studentet u perfaqesuan me recetat e tyre ne kete kompeticion duke perfaqesuar shkollen dhe njekohesisht Shqiperine. Konkursi u organizua nga datat 18-20 Tetor 2016.

Ata dolen fitues pothuajse ne te gjitha kategorite ku njeri prej studenteve tane rrembeu dhe kupen ne kategorine Junior – BLACK BOX, si dhe 2 certifikata per pjesmarrje dhe bashkepunim ne kontrimbutin e dhene ne Gastromak 12016. Studentet konkurruan sipas kategorive “Jonuoirs” dhe “Seniors” ne kategorite per Produkte Brumi (Pasta), ne kategorine e Peshkut (Fish Dishes), ne kategorine e Pules (Chicken Dishes) ne kategorine Pjatave Tradicionale. 8 ekipet qe u perzgjodhen nga keto dy grupe paten mundesi te konkurrojne ne kategorine Black Box (ekipet perbeheshin nga 2 garues dhe nje mentor i cili nuk lejohet te futej ne kuti, ku brenda 90 minutave duhet te pergatiste recetat ne dy servirje identike (motorino X2, pjate kryesore X2, Embelsire X2 nje per jurine dhe nje per prezantimin para audiences .)

Evente të tjerë

× Si mund t’ju ndihmojmë?