Prezantimi i Master Chefave të huaj, pjesë e stafit të IKN

I prezanton drejtuesja Hyrida Basha.

Në auditor Mihali, fillojmë sot një vit akademik edhemë cilesor dhe me një botë të gjerë njohurish në fushën e kulinarisë.

Njohuritë tuaja do të pasurohen nëpërmjet eksperiencës së profesorëve të huaj të afirmuar në botën e kulinarisë të njohur ndërkombëtarisht.

Duke i falenderuar për bashkëpunimin, i urojmëmirëseardhjen në IKN :

Giuseppe Sparacello:

• Fitues i çmimit të parë për panetone

• Fitues i shumë çmimeve në pasticeri

• Cavalliere di Republica Italiana 

• Eksperiencë e gjatë si konsulent pastiçerie në mëshumë se gjysmën e botës

• Pjesëmarrës në kampionatin botëror të pastiçerisë

• Në vitin 2017 përfaqëson Shqipërinë  me Isidorio Giglio

Isidorio Giglio:

• Pjesë e Federatës së pastiçierëve

• Konsulent pastiçerie,  gelaterie dhe çokolaterie

• Në 2017 ka qënë drejtuesi i grupit për Shqipërinë nëkampionatin botëror të pastiçerisë

• Në 2019 pjesëmarrës dhe fitues i vendit të parë tëkampionatit për gelateri 

• Në 2020 drejtues i grupit të punë për realizimin e tortës të Papa Francescos 

Michele Bufano:

• Michele Bufano, consulente Chef e cooking trainer

• Chef ambassador Robo e D;Amico

• Personal Chef personazhi Vip

• Asistent I shefave me yje mishelin në Cast Alimenti, një ndër shkollat më të mira në nivel Europian

• Drejtues i skuadrave italiane në kuzhinë dhe pasticeri në kompeticione botërore 

• Ka përgatitur grupe  ekselente  kuzhine dhe pasticerie për CAST Alimenti në Brescia

Antonino Esposito: 

• Picaiol me emër në itali për picën Napoletane dhe një eksperiencë të madhe si konsulent

• I pari që në television ka prezantuar picat napoletane

• Botues i shumë librave 

Valerio Faicchio: 

• Përfaqësues i kompanisë Italmil, 

• Specialist i bukëve dhe pjesëmarrës në shumëkompeticione 

Arcangelo Malorgio:

• Një pasticier me zë në itali 

• Gelatier  e pjesëmarrës në shumë konkurse 

Miltos Karubas

• Për shumë vite ka punuar si shefi kryesor në rrjetin e hoteleve Hilton

• Menaxher kateringu I Swissair

• Executive chef dhe Management developer 

• President i shefave Grek 

• Ka medaljen e artë si Ambasadori Grek i gastronomisë botërore

• Themelues I POINT HUB me aktivitet në Greqi e më gjerë

Kjo ditë shënon çelësin e së ardhmes tuaj drejt suksesit.Për të gjithë ju që e dëshironi dhe e keni pasion kulinarinë por ndërkohë keni ambicien që këtëprofesion ta zhvilloni në restorante apo resorte luksoze, ju sigurojmë që keni bërë zgjedhjen e duhur dhe ju urojmë Mirëseardhjen në oazin e dijes IKN

Baza e një jetese të shëndetshme e të gjatë mbetet ushqimi, ndaj ai duhet të jetë I shijshëm cilësor dhe njëkohësisht edhe të shëndetshëm. Ndaj ashtu si vjet edhe në vitet që na pasojnë, nutricioni kulinarik, shkenca e gatimit dhe shumë lëndë të tjera janë pjesë e kurrikulës mësimore, bazë për formimin tuaj. Gatimi është një fushë ekperimentimi i pafund. Në laboratoretkontemporan të IKN ju do të krijoni pafundësi tëshijeve, recetave dhe me kombinimin e tyre do ti jepni pjatës një aromë unike dhe shije origjinale .

Unë sot bashkë me ju po filloj një rrugëtim që është sa impenjativ, i bukur por dhe sfidues. Të jesh pjesë e bordit drejtues nuk është e lehte. Roli i drejtuesit ështëtë bëjë hapa e të krijojë rrugë që të çojnë drejt progresit.

Lider është ai i cili nga rrëmuja sjell thjeshtësi, nga mosmarrveshja sjell harmoni dhe nga vështiresitë sjell mundësi. Einstein.

Ambicia ime në drejtim është të punoj me efektivitet duke mos përdorur mendësinë ” UNË” por *NE*. Nëkëtë mënyrë ne do të punojmë si një skuader. E këtëmision duhet ta realizojme të gjithë bashkë për ta ngjitur këtë institicion shumë lartë duke e quajtur njëepokë e re e Institutit Kulinar Neranxi 

Jam e sigurtë që dhe në këtë vit akademik ne do tikalojmë me sukses sfidat dhe do ngjitemi  në nivele qëtë mbetemi gjithmonë shembulli i paarritshëm i tëgjithë institucioneve të kësaj fushe në vend e më gjerë.

Faleminderit !

Evente të tjerë

× Si mund t’ju ndihmojmë?