Mediat italiane shkruajnë për Institutin Kulinar Neranxi dhe bashkëpunimin me pastrychefin e famshëm Giuseppe Sparacello

Trajnimi i të rinjve shqiptarë për pasticerinë italiane, sfida e re në Tiranë e pasticierit italian Giuseppe Sparacello!

Instituti Kulinari Neranxi, një shkollë kuzhine lider në Ballkan, me mbi pesëqind studentë në sektorët e pastiçerisë, çokollatës, piceri, kuzhinë, akullore dhe barmenë, përdor konsulencën dhe profesionalizmin e Giuseppe Sparacello, prezent në udhëzuesit më të rëndësishëm kombëtarë të prodhimit të pastave, për të trajnuar studentët e saj me një markë të fortë të njohur në mbarë botën, siç është pasticeria siçiliane.
Instituti Kulinar Neranxi ka sjellë një ekip profesionistësh italianë si në sektorin e pastiçerisë ashtu edhe në atë të kuzhinës dhe picerisë.

Një partneritet mes pastiçierit nga Castronovo e Sicilisë dhe Institutit Kulinari Neranxi i cili do të vazhdojë në muajt në vijim me mësime të synuara mbi përgatitjen e ëmbëlsirave siciliane dhe tradicionale si kasata, kanoli, torrone etj.
Për më tepër, së shpejti do të zhvillohen kurse masteri të synuar për profesionistë, duke filluar nga përgatitja e mëngjesit e deri te bota e produkteve me maja.
Sparacello menaxhon dy dyqane pastiçerie që mbajnë emrin e tij, një në qytetin e tij të lindjes në Castronovo di Sicilia në provincën e Palermos, tjetra në Mussomeli në provincën e Caltanissetta. Ndër njohjet më prestigjioze janë përfshirja në Guide Gambero Pasticceri & Pastry Shops me dy ëmbëlsira dhe përfshirja në renditjen speciale të kasatave më të mira sipas 50 pastiçerive Top Italy. Për më tepër, vitet e fundit Giuseppe Sparacello ka fituar një popullaritet të gjerë për panetonin e tij artizanal, i cili vlerësohet shumë edhe nga njerëz të famshëm si Albano Carrisi, Salvo Ficarra, Roy Paci, Roberto Lipari, Nek, Stefania Petix dhe shumë të tjerë. Në ambientet e tij, dy butikë të vërtetë të ëmbëlsirave, ku gjithçka është e kuruar deri në detajet më të vogla, është e mundur të gjesh një përzgjedhje të madhe ëmbëlsirash për të kënaqur shijen e gustatorëve dhe njohësve të ëmbëlsirave të shkëlqyera.

Evente të tjerë

× Si mund t’ju ndihmojmë?