Kurset

Tek Instituti Kulinar Neranxi mësimi zhvillohet nga e hëna në të premtë, i organizuar në tre turne, nga ora 9 deri në 18, tre orë për secilin turn.
Cikël i plotë 3 Vite

Master Chef

Cikël i plotë 1 vit

Menaxhim Hoteleri-Turizëm

Kurse 6 muaj deri në dy vite

Ndihmës kuzhinier, kuzhinier dhe shef kuzhine

Kurse 6 deri ne 9 muaj

Kamarier

waiter
Kurse 6 muaj deri në 1 vit

Pasticier

Pasticier
Kurse 3 muaj deri në 1 vit

Specialist brumi

Brum
Kurse 6 muaj deri në 1 vit

Barman dhe miksologji

BArman
Kurse 3 muaj deri në 1 vit

Xhelatier

Gela
Kurse 3 muaJ

Cokolatier

Cokolatier
Kurse 3 muaj

Zgarist

Zgarist
Kurse 3 muaj

Picier

Pizza
Kurse 3 muaj

Somelier

Some
Kurse 3 muaJ

Kasap

Butch
Apliko ne Institutin Kulinar Neranxi

Çfarë duhet për regjistrim:

Financimi dhe akomodimi

Shkolla subvencionohet nga Neranxi Group dhe partnerët e saj ndërkombëtarë. Shumica e studentëve që formohen në Institutin Kulinar Neranxi vetëfinancohen, por në vitet e fundit ka patur interes në rritje nga organizata jo qeveritare për të bashkëpunuar në fushën e formimit profesional dhe punësimit. Por edhe kompanitë ndërkombëtare të cilat bashkëpunojnë me Kompaninë Neranxi, kanë dhënë kontributin e tyre.

Pjesa më e madhe e studenteve vijnë nga familje me nivel mesatar të ardhurash, që kanë mundësi të përballojne tarifat e formimit, megjithatë shkolla mbështet edhe studentë me deshirë dhe talent, që vijnë nga familje të varfra, ose studentë me aftësi ndryshe. Pjesa më e madhe e studentëve jetojnë në Tiranë dhe shkolla ofron mundësi transporti, apo akomodimi në konvikt kur studentët vijnë nga rrethe të tjera të Shqipërisë si dhe nga Kosova, Maqedonia, Mali i Zi etj.

Masterchefat dhe Docentët në IKN

Instituti Kulinar Neranxi ka zgjedhur një staf docentësh me një eksperiencë të gjatë dhe të një niveli të lartë profesional.

08840fd1-370e-4f4d-bb4c-0745012376de
Ambasador Masterchef

Antonio Losito

0cfbc8cb-aedb-4802-9b31-104f54b3f9ff-1
Masterchef

Miltos Karoubas

pr2
Masterchef

Michele Bufano

pr3
Masterchef

Luca Marogna

IMG_6008

Antonino Esposito

pr1

Onofrio Campobello

pr14

Mentor Merjemaj

pr17

Arben Kokiçi

0E54BC73-3134-49BE-A921-C5E1BD8D64BC

Melsen Haxhaj

pr3

Stefan Taçe

p15

Marsela Papa

pr20

Mirand Domi

pr19

Marselino Vasili

pr16

Kudret Lika

pr13

Ornela Çelmeta

pr12

Andri Gjika

pr11

Danjela Çela

pr9

Rando Mesuti

pr22

Livia Piro

pr7

Luljeta Tuçi

Dy kanë qenë kriteret e përzgjedhjes së Docentëve në IKN :

1

Chef ekselentë të cilët kanë bërë emër me artin e tyre kulinar kudo ku kanë punuar.

2

Këta profesonistë me emër të madh dhe aq të aftë në laboratorët e kuzhinës, kanë ditur të jenë po kaq të aftë që t’i transmetojnë këto njohuri tek studentët e tyre. Mësimdhënia është një dimension që jo të gjithë profesionistët e kulinarisë e kanë, prandaj dhe ne kemi qenë të kujdesshëm në përzgjedhje dhe kemi arritur të kemi një staf akademik thjesht të përsosur.

Çfarë duhet të dini për IKN?

perikn

– Nëse ke vendosur të bëhesh një profesionist të Institutin Kulinar Neranxi, duhet të kesh mbaruar patjetër shkollën 9-vjeçare, por edhe me të mesmen ose me Bachelor.

– Shkolla pranon të rinj nga Shqipëria, Kosova, Maqedonia, Mali i zi dhe çdo vend tjetër, të cilët njohin gjuhën shqipe. Pranojmë edhe studentë që flasin një gjuhë tjetër, por me kushte të tjera financiare.

– Ne ju sugjerojmë akomodimin më optimal nëse nuk jeni nga Tirana ose zonat rreth saj.

– Shkolla është 5 ditë në javë nga e hëna në të premte dhe çdo ditë zhvillohen mësime teorie dhe praktike.

– Ju do të filloni të gatuani që ditët e para, nën monitorimin dhe këshillat e docentëve si dhe do të degustoni çdo recetë të përgatitur vetë.

– Literatura e shkollës, uniforma dhe çdo gjë tjetër që ju duhet në rrugëtimin tuaj për tu bërë një profesionist me diplomë, do t’i gjeni në shkollë.

– Në fund të shkollës ju do të pajiseni me diplomë të miratuar nga ministria përkatëse dhe që njihet edhe jashtë.

– Gjatë kohës së studimit, ju mund të angazhoheni në sektorë të ndryshëm të “Neranxi Group” me orë të limituara dhe kundrejt pagesës, në mënyrë që të fitoni më shumë eksperiencë dhe të përmirësoni financat tuaja.

× Si mund t’ju ndihmojmë?